Spelregels

Inleg

De inleg van de Pool is € 15,-. Deze dient voorafgaand aan het toernooi te worden overgemaakt.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. De voorspellingen kunnen tot een 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd worden ingevuld. In eerste instantie zijn dit enkel de wedstrijden in de groepsfase. De finales worden per fase vrijgegeven om te voorspellen.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de groepsfase gekeken naar de einduitslag na de reguliere speeltijd plus eventuele blessuretijd. Voor de finales wordt de einduitslag na een eventuele verlenging (plus eventuele blessuretijd) meegenomen. Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de einduitslag. Dus een finalewedstrijd kan na verlenging in een gelijkspel eindigen en uiteindelijk een winnaar via strafschoppen opleveren. Echter het gelijkspel is dan leidend voor de puntentelling.

punten
juiste toto-uitslag3
juiste einduitslag6
goalbonus1

Een juist voorspelde einduitslag levert je in totaal 8 punten op. 6 punten voor de juiste uitslag plus tweemaal de goalbonus (6 + 1 + 1). Bij enkel een correcte toto-uitslag, ontvang je 3 punten. Heb je bijvoorbeeld 2 – 0 voorspelt en de wedstrijd is geëindigd in 2-1, dan ontvang je nog een extra punt voor de goalbonus.
Ook wanneer je niet de uitslag goed had (bijvoorbeeld de wedstrijd eindigt in 1-1 en jij had 0-1 voorspeld, krijg je alsnog een punt voor de goalbonus.

VoorspellingEinduitslagAantal punten
3-11-03 punten voor de juiste toto-uitslag
3-13-04 punten, juiste toto-uitslag plus de goalbonus (3 + 1)
2-12-18 punten, juiste einduitslag plus tweemaal de goalbonus (6 + 1 + 1)
2-11-11 punt voor de goalbonus
2-10-00 punten
1-10-03 punten voor de juiste toto-uitslag

De joker

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 joker. Met deze joker kan je het aantal punten voor een zelfgekozen wedstrijd verdubbelen. Je kan de joker inzetten voor elke wedstrijd die je wil, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. De joker wordt actief als de voorspellingstermijn voor de wedstrijd is verlopen, een geactiveerde joker kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een joker kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via bonusvragen. Met iedere bonusvraag zijn 5 punten te verdienen. Voorafgaand aan de verschillende fases van het toernooi zijn er nieuwe bonusvragen. Ze kunnen uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd van de desbetreffende fase worden ingevuld en/of gewijzigd.

De Eindpot

De pot wordt verdeeld over de top 3 van het eindklassement. De verdeling is als volgt;

percentage
Nummer 150%
Nummer 230%
Nummer 320%

Gelijke stand?
Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

1. aantal keren juiste uitslag;
  2. aantal keren juiste toto uitslag;
  3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers bij de winnaars voor de pot, dan beslist de webmaster hoe de pot wordt verdeeld.