Spelregels

Inloggen

Wanneer je je wachtwoord kwijt bent, kan je te allen tijde een nieuw wachtwoord opvragen bij de webmaster, of zelf een nieuwe genereren.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. De voorspellingen kunnen tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd worden ingevuld. Na afloop van een fase worden de wedstrijden van de nieuwe fase vrijgegeven om te voorspellen.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via bonusvragen. De deelnemer(s) met het juiste antwoord of die het dichtst bij het juiste antwoord zit krijgt de punten. Na iedere fase van het toernooi zijn er nieuwe bonusvragen. Ze kunnen uiterlijk een kwartier voor aanvang van de desbetreffende fase worden ingevuld en/of gewijzigd.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de voorrondes gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Voor de finale wedstrijden wordt ook een eventuele verlenging meegenomen. Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de puntentelling.

Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd (1 = thuisspelend land wint, 2 = uitspelend land wint, 3 = gelijkspel). Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je de punten voor juiste uitslag.
Als je het aantal doelpunten van een van beide teams goed hebt, dan krijg je de goalbonus opgeteld bij de punten. Ook wanneer je niet de wedstrijduitslag goed had (bv. wedstrijd eindigt in 1-1 en jij had 0-1 voorspeld, je krijgt dan 1 punten bonus).
De laatste score-optie is de goalverschilbonus: als je de juiste winnaar voorspelt zonder de juiste uitslag te raden, maar wel het doelpuntenverschil correct hebt, dan krijg je 2 punt extra (bv. wedstrijd eindigt in 2-0 en jij had 3-1 voorspeld).

punten
juiste toto-uitslag 3
juiste uitslag 7
goalbonus 1
goalverschilbonus 2
bonusvraag 7

De joker

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 joker. Met deze joker kan je het aantal punten voor een zelfgekozen wedstrijd verdubbelen. Je kan de joker inzetten voor elke wedstrijd die je wil, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. De joker wordt actief als de voorspellingstermijn voor de wedstrijd is verlopen, een geactiveerde joker kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een joker kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

De Eindpot

De pot wordt verdeeld over de top 3 van het eindklassement. De verdeling is als volgt;

percentage
Nummer 1 50%
Nummer 2 30%
Nummer 3 20%

Gelijke stand?
Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. aantal keren juiste uitslag;
  2. aantal keren juiste toto uitslag;
  3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers bij de winnaars voor de pot, dan beslist de webmaster hoe de pot wordt verdeeld.

Overige zaken

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist de webmaster.