Verslag Visweekend 2013

In het weekend van 9, 10 en 11 augustus reisden De Mansjes Gumus en Wat Jij Uh Jos af naar het noorden voor het traditionele visweekend. De route er naartoe verliep iets anders dan geplant want Gumus’ auto was er mee uitgescheden en dus moest WJUJ hem ophalen uit Amsterdam. Dit keer dus reden De Mansjes gezamenlijk, en met een door WJUJ prachtig volgepakte auto vol lekkernijen, via de Afsluitdijk naar Sneek waar de caravan van Gumus’ ouders stond te wachten op De Mansjes.
Aldaar aangekomen rond de klok van 18.00 uur werden al snel de hengels klaargemaakt om de eerste visjes te vangen, maar dat kon uiteraard niet op lege buiken. De plaatselijke, en zeer goede, pizzeria werd bezocht voor twee Italiaanse platte deegrakkers. Uiteraard werden deze op de camping meester gemaakt onder het genot van een goud-geel Hertog Johantje. De overheerlijke pizzaatjes legden zo een mooi fundament onder dit weekend. Diezelfde avond namen De Mansjes plaats op de nabij gelegen steigers. Helaas werden er weinig visjes gevangen. Enkel een paar kleine voorntjes. Het werd inmiddels ook al snel schemerig en het bed van WJUJ moest nog worden klaargemaakt. 20130809_190934

Buurman & Buurman knutselden er flink op los en zo konden de heren liggend genieten van een aantal pilseners. Tevens keken ze naar TV Drenthe en daar zagen ze het diepzinnige programma ‘Strunen’. De presentator in kwestie, een Hork eerste klas, bracht in korte broek een onverstaanbaar bezoek aan Zwartemeer. Zo zagen De Mansjes zich het prachtige Drentse dialect door de speakers tot zich komen. Maar wat een dom gelul! Zeker toen er een bezoek gebracht werd aan de plaatselijke motorvereniging. Het gesprek wat volgde was al eerder op deze site te lezen. De Mansjes hebben zich kostelijk vermaakt.

De volgende dag werd er na een goed ontbijt richting Sneek getrokken om een visakte te halen. Ook werd een voorraadje maden gepot en kocht WJUJ een nieuw boothengeltje. Terug op de camping werd het bootje geïnstalleerd en trokken De Mansjes naar enkele mooie visstekjes. De wind was behoorlijk maar er werden een aantal mooie stekjes gevonden uit de wind. Tegenover de camping wist Gumus zowaar een prachtige brasem aan de haak te slaan. Voor het eerst sinds jaren werd het schepnet tevoorschijn gehaald als hulpmiddel. Beide Mansjes hadden regelmatig beet en moesten ook flink wat visjes onthaken. WJUJ haalde de baarsjes van Gumus van de haak aangezien Gumus nog steeds tobde met een jeugdtrauma. 

IMG-20130810-WA0003

Tijdens het varen van stek naar stek werden de hengels steeds weer even ingeklapt. Bij het op een nieuwe plek klaarmaken van de hengels bleek dat WJUJ op zijn eigen, nieuwe hengel was gaan zitten waardoor de punt was afgebroken. Buurman, Oei!

Tegen de avond togen De Mansjes naar IJlst voor een traditioneel Chineesje bij ‘Ontploft kapsel’. Alleen is ‘Ontploft kapsel’ al een tijdje uit IJlst verdwenen. Het Chineesje smaakte er niet minder om, heerlijk. Op de camping knoeide WJUJ de punt van zijn afgebroken hengel vast en werden vervolgens nog de hengels uitgeworpen maar niet met veel resultaat. Tijd dus om te stoppen en de nacht in te gaan. Hopelijk met een nieuwe aflevering van ‘Strunen’, maar helaas enkel een herhaling van de dag daarvoor. Dus een paar pilseners en dan maar snel op tuk om fit te zijn voor de laatste dag.

IMG-20130810-WA0008

De zondag togen De Mansjes dus weer in het bootje naar hun favoriete plekje op het meer. Het bleek weer een juiste keuze want de visjes waren er nog steeds. Er werd flink op los gevangen waaronder ook leuke exemplaren. Echter geen extreme exemplaren zoals Gumus de dag daarvoor aan de haak had. Net na de middag trokken De Mansjes terug naar de camping om alles op te ruimen. Het einde van het weekend was alweer in zicht. Het bootje werd weer op de plek terug gelegd en de caravan werd weer spik en span achtergelaten. Een fotosessie bij de entree van de camping leverde een eveneens traditioneel plaatje op zoals we die ook van eerdere edities kennen en vervolgende reden De Mansjes gezamenlijk weg van de camping. WJUJ bracht Gumus naar Diever alwaar hij zijn inmiddels gereed gemaakte auto kon ophalen en vervolgens togen beide Mansjes af naar hun huizen.
Het visweekend 2013 was afgelopen en zeer voldaan keken De Mansjes al uit naar het nieuwe visweekend, het visweekend in 2014!

 20130811_143902

Geef een reactie