DEPECHE MODE NOG FRISSER IN DE ZIGGO DOME

WAT: CONCERT DEPECHE MODE
WAAR: ZIGGO DOME AMSTERDAM
WANNEER: ZATERDAG 13 JANUARI 2018
AANWEZIGE MANSJES: GUMUS

In mei van het afgelopen jaar stond Depeche Mode ook al in de Ziggo Dome. Deze tweede keer nog binnen een jaar na het vorige concert is dus relatief snel. Het vorige was snel uitverkocht, maar deze tweede liep langzamer vol. Ook op de dag van het concert waren er nog een aantal laatste plaatsen verkrijgbaar. Depeche Mode is in Nederland dan ook geen grote band. Toch weten de Britten binnen een jaar zo’n 20 duizend mensen naar hun Nederlandse concerten te trekken.

Gumus was dit keer het enige Mansje wat naar dit concert ging. Hij had wel een kaart voor WJUJ gekocht, maar vlak voordat Gumus zijn ticket kocht kreeg WJUJ te horen dat hij ernstig ziek was. Gumus was toen nog niet op de hoogte en berichtte WJUJ ook toen hij kaarten had gekocht. WJUJ reageerde ook nog ‘Mooi Bolle’…

Deze zaterdag stond Gumus dus met WJUJ in zijn gedachten op het veld van de Ziggo Dome. Wederom ‘The Global Spirit tour’. De setlist was uiteraard anders dan de show in mei 2017.
De opener was wel hetzelfde, het sterke ‘Going backwards’. Daarna gelijk de eerste wijziging want ‘It’s no good’ werd gespeeld.

Wat opviel was dat zanger Dave Gahan net als tijdens de show in mei vorig jaar heel fris oogde. De band opende strak en sterk. ‘Barrel of a gun’ dreunde met een zware bass door de hal. ‘A pain that i’m used to’ volgde. Daarna een nummer wat Gumus nog nooit eerder live hoorde ‘Useless’. Dit nummer is afkomstig van een van DM’s beste platen ‘Ultra’ dus Gumus was zeer content.

‘Precious’, ook niet in de set volgde waarna het publiek echt los ging bij ‘World in my eyes’. Gumus had intussen al behoorlijk wat drankjes op dus de eerste dancemoves werden zichtbaar. Van het laatste album werd ‘Cover me’ gespeeld. Hierna was het de beurt aan gitarist Martin L Gore die het eerste pianonummer liet horen, ‘Insight’. Wederom van ‘Ultra’ dus Gumus werd nog contenter. En nog contenterder want hierna volgde het geweldige ‘Home’.

‘In your room’ was fantastisch waarna de band al toewerkte naar het einde van de eerste set. Het publiek song hardop mee met de eighties klassiekers ‘Everthing counts’ en ‘Stripped’. Daarna volgde het meest populaire nummer ‘Enjoy the silence’. De eerste set werd afgesloten met het zwaaien want ‘Never let me down again’ werd gespeeld.

De encore werd geopend door Martin L Gore met een pianoversie van ‘Strangelove’. ‘Walking in my shoes’ kon rekenen op veel bijval en de band wist het publiek goed op te zwepen richting het eind van het concert want rake klappen werden uitgedeeld met een bijna metalversie van ‘A question of time’ waarna de vaste afsluiter ‘Personal Jesus’ hoorbaar werd.
Depeche Mode wist eens te meer duidelijk te maken dat ze een zeer sterke liveband zijn. De jaren tellen zeker nog niet, sterker nog ze ogen frisser dan voorheen. Van deze band wil je meer een meer.

Setlist
Going Backwards
It’s No Good
Barrel of a Gun
A Pain That I’m Used To (‘Jacques Lu Cont’s remix’ version)
Useless
Precious
World in My Eyes
Cover Me
Insight (acoustic; sung by Martin)
Home
In Your Room
Where’s the Revolution
Everything Counts
Stripped
Enjoy the Silence
Never Let Me Down Again
Encore:
Strangelove (acoustic; sung by Martin)
Walking in My Shoes
A Question of Time
Personal Jesus

Geef een reactie