Verslag concert Muse door Buffelte Woaterpiepe

WAT: CONCERT(EN) MUSE
WAAR: ZIGGO DOME AMSTERDAM
WANNEER: 7, 9 EN 10 MAART 2016
AANWEZIGE MANSJES: 9 MAART; WJUJ, FUKKENS EN GUMUS. 10 MAART; DOOS EN WOATERPIEPE

Blijkbaar was het de beurt aan Buffelte om een recensie te schrijven over een concert. Ik houd er niet van. Want we doen het bij de Mansjes uit traditie, maar een logische gedachte zit er niet echt achter. Heeft iemand ooit nog een recensie teruggelezen afgelopen jaar? Laat ik het alvast invullen: Nee. Sterker nog, je zult er nog eerder overheen lezen. Dus voor de columnist is er niet veel eer te behalen. In die zin: alle respect voor Gumus.

Maar goed, Muse dus. Geweldig goed optreden, met hele mooie special effects. Je hebt het gevoel dat je weer helemaal bij bent. Andere bands of artiesten (zoals Bono zichzelf noemt) kunnen alleen maar volgen. De Ziggodome bood natuurlijk ook een prachtig podium om de special effects mogelijk te maken.

En daar zit je dan, instemmend mee te neuriën met Muse, terwijl beelden van oorlog, vluchtelingen en hongerende kinderen aan je voorbij trekken. “Oh, wat erg, en goed dat Muse dit aan de kaak stelt” is hoe de zaal reageert. Maar als je het Nederlandse politieke landschap over deze groep heen legt, dan heeft de helft wel mooi zijn hand in het broekje van Wilders.

Al maakt een band goede muziek, doorgaans hebben artiesten in interviews weinig interessants te melden. En toch vinden we alles wat ze zeggen en doen zo leuk en treffend. Toen de gitarist een van de grote ballonnen doorprikte ging er een luid gejuich door de zaal. Sorry hoor, maar voel je je dan zelf ook niet een beetje lullig, met je prikgitaartje? Dat zal wel mee vallen. Het is in ieder geval wel vastgelegd door duizenden camera’s. Ik zat bij mensen in het vak die de helft van het concert via de telefoon hebben gevolgd. Want het geluk wordt niet op het moment bepaald, maar achteraf door wat extra duimpjes op sociale media.

Maar goed, terug naar Muse dus: Hierbij nog even de samenvatting: Muse heeft 25 nummers gespeeld. Soms solo, soms duo, maar vaak ook als trio. De muziek werd veel ondersteund met grafische vormgeving. Het publiek was behoorlijk divers. Er zaten oudere mensen in de zaal, jongere, dunne, en op woensdag ook 1 extreme dikke (hoorden we dus die donderdag). De planning was dat het om 23.00 zou zijn afgelopen, en de band hield zich aan zijn woord. Ze hebben Amsterdam netjes bedankt, en dat was natuurlijk ook op zijn plaats.

Op naar het volgende evenement!

Geef een reactie