De TOP 5 van… THE TEMPER TRAP

Begin december en dus tijd voor een nieuwe TOP 5 VAN…
Deze maand is de keuze gevallen op een band die sinds 2005 bij elkaar is, het Australische THE TEMPER TRAP.

Mansje Fukkens heeft deze band ontdekt en geïntroduceerd bij de andere Mansjes. Ook Gumus is fan geworden en voornamelijk op basis van het debuutalbum ‘Conditions’. Later deze maand staat een concert van deze band op het programma in de poptempel Paradiso in Amsterdam dus mede op basis daarvan konden De Mansjes deze maand hun favoriete Temper Trap nummers inleveren.

The Temper Trap bestaat dus sinds 2005 en staat bekend om hun sferische sound die wordt vergeleken met Coldplay en Vampire Weekend. Het stemgeluid van zanger Dougy Mandagi is daarbinnen het meest herkenbare van de band. In 2009 verscheen het debuutalbum ‘Conditions’ waarmee de band zich in no time een plek veroverde op alle grote festivals in de zomer van 2010. ‘Sweet disposition’ was daarvan de grootste hit en ook staan daarop de singles ‘Science to fear’, ‘Fader’ en ‘Soldier on’
In 2012 volgde daarop het tweede album ‘The Temper Trap’. Daarvan kwamen de hitsingles ‘Need your love’ en ‘Trembling hands’.

Tijdens het maakproces van het derde album verliet gitarist Lorenzo Stillito de band waardoor het maakproces van het derde album in een vertraging kwam. Het album ‘Thick as thieves’ verscheen uiteindelijk in juni 2016 en daarvan verschenen de singles ‘Fall together’, ‘Thick as thieves’ en ‘Lost’.

15 december staat de band dus in Amsterdam en waarschijnlijk komen ze volgende zomer langs op verschillende festivals. Daarom dus nu de favoriete 5 tracks van De Mansjes over THE TEMPER TRAP.

FUKKENS
1. Soldier on
2. Sweet disposition
3. Love lost
4. Trembling hands
5. Lost

GUMUS
1. Science of fear
2. Ressurection
3. Miracle
4. Thick as thieves
5. Fools

WJUJ
1. Sweet disposition
2. Trembling hands
3. Love lost
4. Fader
5. Soldier on

DOOS
1. Sweet disposition
2. Drum song
3. Soldier on
4. Lost
5. Want

Geef een reactie