DE TOP 5 VAN… STEREOPHONICS

De Top 5 van… wordt na een lange stilte ivm het overlijden van Mansje Wat Jij Uh Jos weer hervat. Uiteraard kan dat alleen maar met een artiest die WJUJ aan het hart ging, STEREOPHONICS.

WJUJ zag deze band meerdere malen live. O.a. in Amsterdam, Nijmegen en Tilburg. Aan paar weken geleden zagen Fukkens en Gumus deze band wederom live waarbij de biertjes regelmatig ten hemel werden geheven om op WJUJ te proosten.

WJUJ blijft voortleven in deze rubriek want ieder Mansjes zal vanaf nu 1 nummer aan WJUJ opdragen. Dat kan door 1 van de top 5 daarvoor in te zetten of een bonustrack toe te voegen.
De Stereophonics werden in 1992 opgericht in Wales. De band bestaat uit de broers Kelly Jones (zang/gitaar/piano) en Richard Jones (bass), Adam Zindani (gitaar) en Jamie Morrisson (drums).

Bij het ontstaan was de drummer Stuart Cable maar hij werd in 2003 ontslagen wegens drank en drugsproblemen. In 2010 overleed Cable, 2 dagen nadat de band voor het eerst uitverkocht in het Cardiff City Stadium stond. Kelly Jones schreef het nummer ‘Before anyone knew our name’ over Cable wat verscheen op het laatste album Scream above the sounds.
De band bracht intussen tien studioalbums uit. De sound van de band was in de beginjaren rauwe Britpop, maar ontwikkelde zich zeker op de laatste albums naar meer diverse muziekstijlen. Het is melodieuzer geworden door de jaren heen.

De grootste hits van de band zijn ‘Maybe tomorrow’, ‘Dakota’ en ‘Have a nice day’.

Zeker gezien de herstart van deze rubriek was de Stereoponics een zeer logische keuze om te beginnen. Dus hier is de Top 5 van… STEREOPHONICS

FUKKENS
1. Dakota
2. A thousand trees
3. Maybe tomorrow
4. Local boy in the photograph
5. The bartender and the thief
B. Before anyone knew our name

GUMUS
1. Graffiti on the train
2. In a moment
3. What’s all the fuss about?
4. Sunny
5. White lies
B. Just looking

WOATERPIEPE
1. Dakota
2. Traffic
3. She’s alright
4. Last of the big time drinkers
5. Caravan holiday
B. Caravan holiday

PINO
1. Maybe tomorrow
2. Dakota
3. Graffiti on the train
4. We share the same sun
5. I’m alright
B. Maybe tomorrow

DOOS
1. What’s all the fuss about?
2. Dakota
3. No one’s perfect
4. Is yesterday, tomorrow, today?
5. She’s alright
B. Maybe tomorrow

SLIPNOTMONKEY
1. Maybe tomorrow
2. Have a nice day
3. A thousand trees
4. The bartender and the thief
5. Dakota
B. A thousand trees

Geef een reactie