De Mansjes

Het ontstaan van de Mansjes…

1997-2003
Na hun MBO-opleidingen te hebben afgerond in Meppel trokken Mannetje Doos en Mannetje Gumus richting de Gelderse stad Arnhem om daar aan hun vervolgstudies te beginnen. Doos zou meester worden aan de PABO en Gumus evenementen-organisator via de CMV opleiding.
Een half jaar nadat de heren hun intreden hadden gevonden volgde ook Mannetje Pik. Doos en Pik betrokken samen een appartement aan de Gelderse Rooslaan. Gumus was reeds gevestigd in een studentenkamer aan De La Reystraat. Beide locaties bleken aan het begin van De Mansjes een belangrijke rol te blijven spelen.

De Gelderse Rooslaan werd een waar bedevaartsoord waar ook Gumus veelal te vinden was. De La Reystraat werd uiteindelijk een adres waar bijna alle Mansjes zouden gaan wonen. In
verschillende periodes woonden Gumus, Pik (na zijn periode in Groningen), Doos (na zijn uitstapje naar Rotterdam)

2004-2007
In 2004 confisqueerde Fukkens het pand aan de De La Reystraat. Fukkens was geen onbekende voor Gumus, want beide zaten in hun jeugd op de MAVO te Diever. En hebben veel duels gespeeld op de voetbalvelden. Hij werd daarmee het vierde lid van de club.
Met het toetreden van Fukkens werd ook De Mansjes in het leven geroepen, tenminste officieel want De Mannetjes bestond als www al op het internet dus werd www.demansjes.nl geregistreerd.
Hiermee werden ook de namen veranderd van Mannetje naar Mansje. Pik onderging vervolgens een complete metamorfose want zijn naam werd in Pino veranderd. Waar een potje Sjeu de Boel al niet goed voor kan zijn…

Het vijfde lid volgde niet veel later. Wat jij uh Jos?, afgekort WJUJ, was ook geen onbekende van Gumus. De ouders van deze twee heren zijn al jaren bevriend en dus groeien de twee ook samen op, als broers als het ware. Door zijn werkzaamheden op Schiphol moest Wat jij Uh Jos veelal ‘overblijven’ op een dichtbij gelegen locatie. Het was een makkelijke optelsom dat dit vervolgens De La Reystraat werd. De toetreding van Wat Jij Uh Jos? ging dan ook als vanzelf.

Toen was daar de Slipnotmonkey. Deze naam had hij te danken aan zijn liefde voor het vernielen van andermans spullen. Hij groeide op twee straten verder bij Gumus en WJUJ in Diever. De vriendschap tussen Gumus en Slipnotmonkey is altijd blijven staan, ondanks dat beide na de middelbare school elk een andere weg vonden. Ook voor Fukkens was het een weerzien. Want ze zaten in dezelfde klas op de Mavo en hebben daar de boel flink op stelten gezet. En zogezegd was de club compleet.

2008-Heden
Het laatste lid werd ingebracht via Fukkens tijdens het festival Rock Werchter in 2008. Hij en Fukkens hadden elkaar enkele jaren daarvoor leren kennen via gezamenlijk vriendinnen. Ook hij had z’n roots in Drenthe liggen. Vanwege z’n imposante postuur en voorliefde voor de waterpijp kreeg hij de titel (Buffelte) Woaterpiepe.

In 2009 werd het Mansjesweekend geïntroduceerd. De eerste bestemming werd het eiland Texel. Helaas konden hier niet alle Mansjes aanwezig zijn. Slipnotmonkey en Woaterpiepe gaven geen acte de presence. Ondanks dat was het weekend zo’n succes dat er besloten werd dat het een jaarlijks traditie ging worden.
Tijdens het afscheidsfeest/verjaardag van Woaterpiepe in 2010 was de primeur dat alle Mansjes tegelijkertijd bijeen waren. Dit volgde nogmaals tijden het Mansjesweekend van 2012 en 2013.